Kassler & BroccoliLåda

Perfekt mat som är enkel att laga, sköter sig själv i ugnen och smakar väldigt gott

Tillbehör som är goda till Lådan är egensnabbgjorda brödkrutonger, vitlöksdressing, fetaost och lite ajvar

Lådan kan även ingå som en rätt till ett buffébord

Krutongerna gör du på ett ljust bröd utan kanter som du skurit i kuber, lägg på en plåt eller i en ugnsform med lite olja och lite lite smaksatt salt. Rosta i några minuter på medelvärme i ugnen

Ingredienser

400 gram kassler av god kvalitet

500 gram fryst broccoli

100 gram soltorkade tomater

4 ägg

1 1/2 deciliter vispgrädde

2 krm finmald svartpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Skär bort ytterhöljet på kasslern och smaka på den för att veta salthalten, då det kan skilja mycket mellan olika märken. Är den väldigt salt, så skiva den i tunna skivor och lägg i rikligt med kallt vatten och låt laka ur i mellan 30-60 minuter och lägg sedan på hushållspapper för att torka

Hacka kasslern

Tina och krama ur vätskan ur broccolin och skiva den tunt

Strimla de soltorkande tomaterna

Blanda ihop kassler, broccoli och tomaterna i en ugnsform

Vispa ihop ägg, grädde och svartpeppar och häll över kasslerröran

Grädda i ugnen i cirka 45 minuter, den är färdig när äggstanningen har stelnat