Panko blev så sugen på panko idag och kom på att kombinationen kassler-panko har jag inte provat, så det fick det bli och med ett mumsigt resultat dessutom. Panko är ett superkrispigt ströbröd och det säljs på de flesta livsmedelsbutiker, här i Sverige. Så då var nästa steg i min mathjärna, vad ska jag ha till? Jo en picklad vitkålssallad på spetskål med lite goa kompisar i och det receptet ligger separat här på bloggen. Well tänkt och nästan gjort började jag med att lägga kasslern i citronsaft…………..
Ingredienser- Kassler 2 portioner
6 stycken 1/2 centimeter tjocka skivor kassler
Saften av 1 citron
Panko, det behövs ungefär 1/2 påse
2 ägg
Gör så här
Lägg kasslerskivorna i en plastpåse
Dela citronen i 2 delar och pressa ur saften direkt ner i påsen med kasslern och förslut påsen och blanda runt kasslerskivorna med citronen och låt ligga i kylen i 2 timmar
Vispa upp äggen och doppa nu ner kasslerskivorna i äggvispet
Häll panko på en tallrik och panera nu de äggdoppade kasslerskivorna i pankon. Du får klappa in pankon ordentligt så den fäster på kasslern
Stek i rikligt med rapsolja på medeltemperatur tills de är gyllenbruna på båda sidor
Jag serverade min kassler med den syrade vitkålssalladen, jasminris och en jalapeno majonäs med ett stänk av sweet chillisås. Majonäs finns som recept med här på bloggen, men med smak av ramslök, men då byter du bara ut ramslöken, mot röda jalapeños och lite sweet chillisås, och skulle du inte vilja göra egen majonäs, så rekommenderar jag Hellmans majonäs, då jag tycker att den är bäst just till den här typen av anrättning. Ja jag är majonäspetig.:)))