Salt, söt, syrligt, lite beska och hot hot hot, men gott gott gott:))))
Jag fullkomligt älskar när smakerna svingar och det hottar till i gomseglet!:)
Gillar du mycket smak och hetta, jag då kan detta vara en hit även för dig.:)))
Ingredienser 4 portioner
500 gram finputsat lättrökt sidfläsk, utan svål (välj en mager bit)
1 matsked mald ingefära
1 tesked fänkålsfrö
4 deciliter koncentrerad apelsinsaft (det går bra med fun light om du vill hålla nere på sockermängden)
1 matsked söt balsamvinäger ”Ponti”
1/2 matsked ättika 12%
6 matskedar mango habanero ”skånsk chili” Den är inte jättestark trots viss döskalle, tyckte jag, men jättegod ändå, men då jag ville ha rockstyrka, så valde dessutom att ha i……………
2 matskedar hackad röd chili med………………men leker du med annan habanerosås än den ovan, så kan det vara mycket starkt, så tipset är att smaka först och smaka även på denna om det är så att väljer att använda just den, då smaksinnet för starkt kan variera kraftigt från person till person, så smaka smaka smaka, precis som på allt annat, då vi alla är olika och gillar olika.:))))
Saften från en lime
3 normalstora strimlade gula lökar
1 stor strimlad grön paprika
1 stånd grovskuren pak choi
Gör så här
Strimla fläsket
Blanda ihop alla flytande ingredienser + fänkålsfrö + ingefära i en skål och tillsätt sedan fläsket, blanda runt
Låt marinera i kylen i 3 timmar
När det är dags för stekning, så lyfter du upp fläsket från marinaden och steker i en stekpanna på hög värme i rikligt med smör. Stek inte allt på samma gång, för då är det risk för kokning istället för krispigt härligt fläsk
Stek med en del av löken och paprikan i varje stekomgång, men tillsätt den efter halva fläskets stektid som är cirka 6 minuter, alltså efter 3 minuter
När allt är färdigstekt så lägger du allt i samma panna och tillsätter pak choi och låter det steka ihop ett par minuter
Servera med jasminris
Smaklig hot spis!:)