Senaps & Pepparrotig Potatisgratäng

En härligt god, smakrik och krämig potatisgratäng med smaker av både pepparrot och senap som passar fantastiskt bra till korv och gör sig med säkerhet bra till rimmat eller rökt kött med

Ingredienser 4 portioner

600-700 gram tunt skivad potatis, så som det brukar vara till potatisgratäng

2 1/2 deciliter vispgrädde 40%

1/2 deciliter mjölk

1 tub 90 gram färdigriven pepparrot (jag använde Örneborgs)

2 slätstrukna matskedar av Slotts neutrala senap

2 teskedar lökpulver

2 teskedar strösocker

1 3/4 teskedar salt

1 1/2 kryddmått finmald vitpeppar

40 gram smör

5- 6 körsbärstomater

Gör så här

Blanda ihop grädde, mjölk  pepparrot, senap, vitpeppar, salt, socker, lökpulver

Lägg hälften av den skivade potatisen i en ugnsform och häll på hälften av gräddblandningen jämnt fördelat ovanpå och sedan resten av potatisen och vidare resterande gräddblandning

Klicka på smöret

Skiva tomaterna och lägg dem överst när gratängen varit inne halva tiden

Låt gratängen lagas i cirka 70 minuter på 170 grader eller tills du tycker att den känns mjuk och krämig

Smaklig Spis!:)