Korvstroganoff

Tänk så gott det är med korvstroganoff! Ytterst lättlagad husmanskost.:))

Jag gillar när det är mycket tomatsmak och hög  pepprighet på korvstroganoffen och en balans mellan syra, sötma och sälta i kombination med mjuk gräddig lenhet

Ingredienser 4 portioner

500 gram falukorv och helst med hög kötthalt

2 matskedar smör

2 gula lökar

1-2 teskedar grovmald vitpeppar

4 strukna matskedar vetemjöl

2 -3 nypor salt

2 teskedar råsocker

1/2 deciliter tomatpuré

1/4 deciliter ketchup

4 deciliter mjölk minst 3%

3 deciliter kaffegrädde

1 -2 deciliter vispgrädde

Gör så här

Skär falukorven i cirka 4 centimetersstavar

Hacka löken

Fräs lök och vitpeppar i smöret i en gryta några minuter

Tillsätt korven och stek ytterliggare någon minut

Tillsätt tomatpurén, ketchup och råsocker och låt fräsa några minuter under omrörning

Tillsätt mjölet och låt steka under snabb omrörning i cirka 1 minut

Häll i mjölken pö om pö under tiden som du rör runt snabbt

I med kaffegrädde och fortsätt att röra

I med salt och 1 deciliter vispgrädde och låt småkoka under omrörning

Smaka, är det tillräckligt med salt? Är sötman lagom? Är såsen lagom tjock?

Kanske 1 deciliter vispgrädde till?:))

När du tycker att smaken är god och stroganoffen är färdig så kan du tillsätta sugarsnaps vilken är jättegott att ha i. Jag använde mig av ica selections sugarsnaps som är för att tillaga i micron, men här lägger man dem direkt i stroganoffen och låter det den koka upp lite lite till.

Servera med vanligt parboiled ris

Smaklig Spis!:)