Att fylla paprikor och tillaga i ugn är supergott och relativt enkel matlagning. Man kan ju fylla dem med vad man har smaklust till. Dessa är fyllda med skinkfärs (fungerar säkert med kalv eller kycklingfärs också) lite chilihetta och gott sötsyrligt i sina smaker
Ingredienser 6 -8 portioner
12 stycken normalstora paprikor av valfri färg
800 gram finmald mager skinkfärs
1 1/2 tesked salt
1 1/2 tesked lökpulver
4 rivna vitlöksklyftor
75 gram finhackade soltorkade tomater i olja
100 gram färsk chorizo
Finhackade paprikalock
2 matskedar finhackad röd chili av mediumkaraktär eller den mängd dina smaklökar tycker är lagom
2 matskedar rapsolja
2 askar av Arlas färskost soltorkad tomat
Såsen
1/2 deciliter ketchup
1 deciliter sweet chilisås
1 deciliter vatten
1 tesked lökpulver
2 matskedar socker
1 matsked ättika 12%
1 deciliter mjölk
2 deciliter vispgrädde
Gör så här
Koka ihop ketchup, sweet chilisås , socker, ättika och lökpulver och låt koka på dryg medelvärme i cirka 10 minuter och tillsätt sedan grädde och mjölk
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader
Skölj paprikorna och skär av locken som du sedan finhackar
Ta av skinnet från chorizon
Hetta upp oljan i en stekpanna och stek paprikahacket med salt, kryddorna, soltorkadetomathacket, riven vitlök,chili och mosa i chorizon och låt steka på medelvärmei cirka 7-8 minuter tills paprika mjuknat
Blanda färskosten med skinkfärsen och sedan i med paprikasteket
Fyll paprikorna med köttfärssmeten
Häll hälften av såsen i den ugnsform som paprikorna ska tillagas i och sedan ställer du paprikorna i såsen och in i ugnen i cirka 45-50 minuter
Servera med ris eller klyftpotatis och resterande sås
Smaklig spis!:)