Skinkfärsfyllda paprikor med sötsyrliga smaker

Att fylla paprikor och tillaga i ugn är supergott och relativt enkel matlagning. Man kan ju fylla dem med vad man har smaklust till. Dessa är fyllda med skinkfärs (fungerar säkert med kalv eller kycklingfärs också) lite chilihetta och gott sötsyrligt i sina smaker

Ingredienser 6 -8 portioner

12 stycken normalstora paprikor av valfri färg

800 gram finmald mager skinkfärs

1 1/2 tesked salt

1 1/2 tesked lökpulver

4 rivna vitlöksklyftor

75 gram finhackade soltorkade tomater i olja

100 gram färsk chorizo

Finhackade paprikalock

2 matskedar finhackad röd chili av mediumkaraktär eller den mängd dina smaklökar tycker är lagom

2 matskedar rapsolja

2 askar av Arlas färskost soltorkad tomat

Såsen

1/2 deciliter ketchup

1 deciliter sweet chilisås

1 deciliter vatten

1 tesked lökpulver

2 matskedar socker

1 matsked ättika 12%

1 deciliter mjölk

2 deciliter vispgrädde

Gör så här

Koka ihop ketchup, sweet chilisås , socker, ättika och lökpulver och låt koka på dryg medelvärme i cirka 10 minuter och tillsätt sedan grädde och mjölk

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader

Skölj paprikorna och skär av locken som du sedan finhackar

Ta av skinnet från chorizon

Hetta upp oljan i en stekpanna och stek paprikahacket med salt, kryddorna, soltorkadetomathacket, riven vitlök,chili och mosa i chorizon och låt steka på medelvärmei cirka 7-8 minuter tills paprika mjuknat

Blanda färskosten med skinkfärsen och sedan i med paprikasteket

Fyll paprikorna med köttfärssmeten

Häll hälften av såsen i den ugnsform som paprikorna ska tillagas i och sedan ställer du paprikorna i såsen och in i ugnen i cirka 45-50 minuter

Servera med ris eller klyftpotatis och resterande sås

Smaklig spis!:)