Fattiga Riddare
Fattiga riddare eller french toast som det också benämns är gott som frukost; lunch eller bara ett mellanmål. Jag gillar mina med både lite sött och salt. Här kan man räkna 1-2 riddare per person.
Ingredienser
Vitt bröd, jag använder mig av vanlig formfranska
1 ägg per brödskiva
4 matskedgrädde/per ägg
4 matsked mjölk/per ägg
2 tesked socker
En nypa salt
En nypa vaniljsocker
Kanel, så mycket du tycker är gott
Bacon (så mycket som ditt samvete tycker är lagom)
Florsocker, ös på det är gott
Smör till stekning
Gör så här
Vispa ägget poröst
Tillsätt socker, vanilj, salt, grädde och mjölk och vispa ytterligare så det blandar sig
Lägg i brödskivan och låt den ligga och dra åt sig av vätskan
Lägg en rejal klick smör i stekpannan och när det har tystnat så lägger du ner den äggblandningsindränkta brödskivan i stekpannan och låt steka på mellanvärme i ca 3-4 minuter per sida.
Pudra med lite florsocker och kanel.
Baconet tillagar du för sig själv och toppar på den nu färdiga Fattiga Riddaren.
Njut!