Fattiga Riddare

Fattiga Riddare

Fattiga riddare eller french toast som det också benämns är gott som frukost; lunch eller bara ett mellanmål. Jag gillar mina med både lite sött och salt. Här kan man räkna 1-2 riddare per person.

Ingredienser

Vitt bröd, jag använder mig av vanlig formfranska

1 ägg per brödskiva

4 matskedgrädde/per ägg

4 matsked mjölk/per ägg

2 tesked socker

En nypa salt

En nypa vaniljsocker

Kanel, så mycket du tycker är gott

Bacon (så mycket som ditt samvete tycker är lagom)

Florsocker, ös på det är gott

Smör till stekning

Gör så här

Vispa ägget poröst

Tillsätt socker, vanilj, salt, grädde och mjölk och vispa ytterligare så det blandar sig

Lägg i brödskivan och låt den ligga och dra åt sig av vätskan

Lägg en rejal klick smör i stekpannan och när det har tystnat så lägger du ner den äggblandningsindränkta brödskivan i stekpannan och låt steka på mellanvärme i ca 3-4 minuter per sida.

Pudra med lite florsocker och kanel.

Baconet tillagar du för sig själv och toppar på den nu färdiga Fattiga Riddaren.

Njut!