Ugnsspätta i söt currytomatsås

Fisk är gott, lättlagat och snabblagat

Här är en  god spättarätt tillagas i ugnen med en smakrik sås gjord med sweetchilisås, tomatpuré, ketchup, vitlök curry, dill och kallpressad rapsolja

Till serveras stekt basmatiris med lök och spenat

Ingredienser 4 portioner

600 gram spättafilé

4 matskedar sweetchilisås

1 1/2 matsked ketchup

2 matskedar tomatpuré

1 tesked curry

1/2 -3/4 tesked salt

3 stycken hackade vitlöksklyftor

1 matsked dill paste Santa maria ( en tub med dill) Du kan förstås använda finhackad dill istället för pasten om du vill och då får du nog ta 2 -3 matskedar istället, smaka dig fram är mitt bästa råd

0.5 deciliter kallpressad rapsolja (den kallpressade rapsoljan går inte att byta ut mot vanlig rapsolja, om ett bytes ska göras, så är det till en mild opepprig olivolja)

Gör så här

Blanda ihop alla ingredienserna till tomatsåsen

Vänd fisken i såsen och lägg ner i en ugnsform och häll på eventuell överbliven sås över fisken

Ugnslaga på cirka 225 grader i mitten av ugnen i cirka 12-13 minuter

Riset

Basmatiris 6 portioner (4 räcker sällan)

200 gram fryst hackad spenat

2 normalstora hackade gula lökar

50 gram smör

Gör så här

Koka riset enligt paketets anvisning, men utan salt

Fräs löken i smöret

Tillsätt riset pö om pö under omrörning

Tillsätt spenaten även den under omrörning tills den är färdiglagad

Smaklig Spis!:)