Färsk tonfisk är en av mina favoritfisksorter och som går att både att äta rå och halvt genomstekt. Steker man den helt igenom så blir den inte ens i närheten av godheten som de två förstnämda
Som sagt en favoritfisk som jag skulle kunna äta både på längden och tvären och möjligheten av variera recepten är många, men här är den enkelgjord med enbart lite salt och några droppar färsk citron
Här serveras den med ett gott potatismos och en god krämig röra med aioli, paprika och grekiska oliver. Moset hittar du som recept här på bloggen men, men välj bort muskot för just detta recept
Om inte tonfisken varit fryst i minst 3 dygn, så behöver du frysa den den tiden före denna tillagning, då den ätes nästan rå
Ingredienser 4 portioner
4 stycken färsk tonfisk i 125-150 grams skivor
4 kryddmått salt
2-4 teskedar färsk citronsaft
25 gram smör
1 matsked olivolja
1 matsked rapsolja
Paprikaröra
2 stycken normalstora paprikor röd, orange eller gula, finhackade
Zeta grekisk olivmix hela utan kärnor 170 gram avrunnen vikt, skivas
1,5 deciliter aiolimajonäs jag använde Felix här för enkelhetens skull
Gör så här
Blanda ihop ingredienserna
Stekning av fisken
Salta på båda sidor av skivorna, 1 kryddmått per skiva
Droppa över lite citronsaft (1/2-1 tesked per skiva)
Stek på i smör och oljorna på 75% av spisens kapacitet och här beror tiden på hur tjocka skivorna är, men mellan tummen och pekfingret cirka 30-60 sekunder per sida, då den bör vara som på bilden lite rå innanför
Servera med potatismos, ris eller något annat som kan passa
Smaklig Spis!:)