Det här är en riktig goding och så enkelt att laga
Panko är ett asiatiskt ströbröd med mycket crunch i sig. Lite större bitar än det ströbrödet vi är vana vid och stekes med fördel i olja, tycker jag.
Det finns att köpa i de flesta lite större livsmedelsbutiker
Här är en variant som jag tycker passar till vit fisk och speciellt gös eller hälleflundra, men fungerar säkert bra med både torsk och spätta med.:))
Som jag skrev ovan så är panko lite större och faktiskt i denna paneringen så vill jag ha bitarna lite mindre, så jag kramar dem till smulor och likaså gör jag det samma med den rostade löken
Ingredienser 4 portioner
600 gram gösfilé eller som sagt annan vit fisk
Cirka 100 gram panko
20 gram rostad lök
2 ägg
2 -3 nypor salt
2 kryddmått finmald vitpeppar
Olja till stekning
25 gram rostade pinjenötter
Gör så här
Kramkrossa pankon och den rostade löken (risken är om du kör dem i maskin att de blir alldeles för finfördelade) och blanda dem väl med varandra och vitpeppar
Knäck äggen i en skål och tillsätt saltet och vispa det till fluffigt
Vänd filéerna i äggsmeten och låt dem ligga några sekunder per sida för att hinna suga åt sig lite av äggsmeten
Lägg fisken sedan i pankoblandningen och klappa in det hela på båda fisksidorna så det bli jämt fördelat
Hetta upp rikligt med neutral olja, exempelvis vanlig rapsolja
Stek fisken i cirka 2 minuter per sida, lite beroende på hur tjock den är, är den tunn så kanske 1 1/2 minut och tjockare cirka 2 1/2 minut.:)
Rosta pinjenötterna i micron i cirka 2-3 minuter med lite omrörning 1 gång per minut, så de inte bränns
Det här passar att serveras till, ris, grönsaker, sallad, potatismos, i wraps, mm mm och aioli.
Smaklig Måltid!