Panko & Rostad lök panerad GösFilé

Det här är en riktig goding och så enkelt att laga

Panko är ett asiatiskt ströbröd med mycket crunch i sig. Lite större bitar än det ströbrödet vi är vana vid och stekes med fördel i olja, tycker jag.

Det finns att köpa i de flesta lite större livsmedelsbutiker

Här är en variant som jag tycker passar till vit fisk och speciellt gös eller hälleflundra, men fungerar säkert bra med både torsk och spätta med.:))

Som jag skrev ovan så är panko lite större och faktiskt i denna paneringen så vill jag ha bitarna lite mindre, så jag kramar dem till smulor och likaså gör jag det samma med den rostade löken

Ingredienser 4 portioner

600 gram gösfilé eller som sagt annan vit fisk

Cirka 100 gram panko

20 gram rostad lök

2 ägg

2 -3 nypor salt

2 kryddmått finmald vitpeppar

Olja till stekning

25 gram rostade pinjenötter

Gör så här

Kramkrossa pankon och den rostade löken (risken är om du kör dem i maskin att de blir alldeles för finfördelade) och blanda dem väl med varandra och vitpeppar

Knäck äggen i en skål och tillsätt saltet och vispa det till fluffigt

Vänd filéerna i äggsmeten och låt dem ligga några sekunder per sida för att hinna suga åt sig lite av äggsmeten

Lägg fisken sedan i pankoblandningen och klappa in det hela på båda fisksidorna så det bli jämt fördelat

Hetta upp rikligt med neutral olja, exempelvis vanlig rapsolja

Stek fisken i cirka 2 minuter per sida, lite beroende på hur tjock den är, är den tunn så kanske 1 1/2 minut och tjockare cirka 2 1/2 minut.:)

Rosta pinjenötterna i micron i cirka 2-3 minuter med lite omrörning 1 gång per minut, så de inte bränns

Det här passar att serveras till, ris, grönsaker, sallad, potatismos, i wraps, mm mm och aioli.

Smaklig Måltid!