NyponTe marinerad Lax

Härlig sommarmat är lax i alla dess former tycker jag och speciellt rå lax är en av mina favoriter, så här kommer ett recept på Sashimi de elisa:)))

Detta är en rätt som behöver lite förberedelse i form av tid, så kanske perfekt att tillaga på en ledig dag.:)

Ingredienser 4 portioner

500 gram laxfilé som du har tagit bort skinnet ifrån och var noga med ta bort det mörka, då det kan smaka lite ”fiskigt”

4 deciliter vatten

8 påsar nyponte

Saften av en halv citron

Gör så här

Koka vattnet och låt nyponteet dra i cirka 1 timme

Häll ner citronsaften efter att du tagit upp nyponpåsarna

Lägg laxen i en form eller stor plastpåse och häll i eller på det nu kalla nyponteet

Låt marineras i cirka 3-4 timmar

Där efter skär du upp laxen som du vill ha den

Tillbehör som jag hade till denna måltiden är

Bönnudlar som kokats i miso soppa med sjögräs

Picklad ingefära och saften från 1/2 lime som jag mixade med stavmixer, som du sedan strör över laxen och nudelsalladen (recept på picklad ingefära hittar du här på bloggen)

Skivad avokado

Crispsallad

Citronsaft från en 1/2 citron som du ringlar över avokadon

Svart sesamfrö att strö över det hela.

Smaklig spis!:)