Härlig sommarmat är lax i alla dess former tycker jag och speciellt rå lax är en av mina favoriter, så här kommer ett recept på Sashimi de elisa:)))
Detta är en rätt som behöver lite förberedelse i form av tid, så kanske perfekt att tillaga på en ledig dag.:)
Ingredienser 4 portioner
500 gram laxfilé som du har tagit bort skinnet ifrån och var noga med ta bort det mörka, då det kan smaka lite ”fiskigt”
4 deciliter vatten
8 påsar nyponte
Saften av en halv citron
Gör så här
Koka vattnet och låt nyponteet dra i cirka 1 timme
Häll ner citronsaften efter att du tagit upp nyponpåsarna
Lägg laxen i en form eller stor plastpåse och häll i eller på det nu kalla nyponteet
Låt marineras i cirka 3-4 timmar
Där efter skär du upp laxen som du vill ha den
Tillbehör som jag hade till denna måltiden är
Bönnudlar som kokats i miso soppa med sjögräs
Picklad ingefära och saften från 1/2 lime som jag mixade med stavmixer, som du sedan strör över laxen och nudelsalladen (recept på picklad ingefära hittar du här på bloggen)
Skivad avokado
Crispsallad
Citronsaft från en 1/2 citron som du ringlar över avokadon
Svart sesamfrö att strö över det hela.
Smaklig spis!:)