LaxCarbonara

Pasta Carbonara,  ja den är välkänd med skinka med mera, men om man vill göra med en lite annorlunda smakbild, så kan man göra den så som så här och ändå kunna igen den en smula, ja en liten smula:)

Jag använder mig av kallrökt lax och hummer & kräftmjukost som smaksättare, sockerärtor för lite god Crunch och en aning sötma och purfärsk späd purjolök från egna grönsakslandet, men det går fint med salladslök med, då även den har en mjäll och angenäm ton och pepprighet från tellicheery peppar

Den här carbonaran är inte svårare än att göra en vanlig carbonara, kanske till och med enklare och dessutom en snabblagad rätt:)

Ingredienser 5-6 portioner

500 gram spagetti tillagad enligt paketets anvisning

200 gram rökt lax och gärna i tunna strimlade skivor

200 gram hummer & kräftmjukost Fjällbrynt

1/2 tesked salt + den saltmängden som pastan ska kokas i

1 deciliter smetana

1 1/2 deciliter mjölk

50 gram smör

60 gram strimlade soltorkade tomater i olja +0,25 deciliter av oljan

200 gram sockerärtor (jag använder Findus frysta)

1 liten färsk späd finskivad purjolök eller salladslök

1 tesked grovmald Tellicherry svartpeppar

Gör så här

Koka pastan enligt paketets anvisning och lägg ner sockerärtorna när det är 1 minut kan av koktiden

Under tiden kan du förbereda allt som pastan ska blandas med

Blanda och värm upp mjukosten med mjölk, smetana, smör, salt och peppar så det blir en slät smet

Sila av pastan och sockerärtorna sedan tillbaka i kastrullen

Blanda ner mjukostblandning försiktigt i pastan tillsammans med de soltorkade tomaterna och tomatoljan och låt bli varmt, ta bort från plattan och vänd ner laxen och purjolöken

Servera

Smaklig spis!:)