Ramslöksdressing med parmesan

Ramslök, så gott det är! En blandning mellan mild vitlök och gräslök kan man nog säga att smaken är. Här har jag slungat en egen majonäs, vilket är busenkelt att göra, ja faktiskt, men nedan kommer lite förslag på hur man kan gå till väga:)

Ingredienser

Antingen väljer du att göra egen majonäs eller så köp färdig. Gör du egen så kan du välja att vispa för hand i skål, med elvisp i skål eller använda stavmixer som du då använder i ett högt smalt kärl där staven precis får plats och mixar ihop din majonäs

2 äggulor

2 1/2 – 3 deciliter rapsolja

1/2 matsked vitvinsvinäger

1/2 matsked pressad färsk citron

1/4 – 1/2 tesked salt

2 nypor finmald vitpeppar

1 nypa socker

25 gram ramslök

25 gram lagrad parmesan

Gör så här

Lägg äggulorna skål som du kan vispa med en elvisp i och börja vispa

Tillsätt oljan i en mycket smal stråle under tiden som du vispar på hög frekvens

När du har hällt drygt hälften av oljan och det har tjocknat en del, så kan du tillsätta resten av ingredigenserna och sedan fortsätta som innan med att tillföra olja i långsam takt tills majonäsen är så tjock som du vill ha den.

Finhacka ramslöken och finriv parmesanosten och blanda ber i majonäsen.

Smaka av, är den som du tycker att den ska smaka, eller vill du ha något mer i?:)