Hummus är en kikärtsröra som brukar vara mycket omtyckt av de flesta och är ju jättegott och många har sin egen variant på denna härliga röra. Själv använder jag sällan tahini som är en sesampasta som brukar finnas i traditionell hummus, då jag kan tycka att den är lite för bitter för min smak, så jag använder sesamolja istället, då jag tycker att den smakar lite mjukare och vitlöken rostar jag lite för en mildare och rundare smak.
Ingredienser
Cirka 300 gram avrunna kikärtor. Tänk på att om du vill ha en hummus som är åt det lösare hållet, så spara på spadet som kikärtorna har legat i för att späda på i röran mot slutet av receptet
4 rostade vitlöksklyftor
4 kryddmått salt
4 teskedar sesamolja
2 – 4 matskedar färkpressad citronsaft
4 matskedar kallpressad rapsolja eller någon annan olja som du tycker är god
2 matskedar creme fraiche
Gör så här
Dela vitlöksklyftorna i 4 delar, lägg bitarna i en skål med lite olja och rosta i micron cirka 2 minuter. Rör runt i vitlöken efter halva tiden, så de inte bränns vid. De ska bli lite gyllene i färgen.
Häll kikärtorna och resten av ingredienserna i en skål där du kan använda stavmixer, mixa allt till en slät smet
Smaka………….mer av något eller blev det som du vill ha det?:)