Burgare kan varieras i oändlighet tycker jag. Olika typer av kött eller av fisk eller vegetariska, vad man än väljer så kan de bli supergott och gästvänligt att bjuda på. Man kan välja att göra dem små eller stora eller helt vanliga mitt emellan, du och tillfället avgör valet. Och tillbehören och likaså bröden gör ju även de till mycket stor del vilken burgare det blir
Här är en burgare som har mycket smak och kanske inte de vanligaste valet av smaker i en burgare, men som passar dunderbra ihop.
Jag har som rubriken antyder valt smaker av både kantarell och lingon och snabba genvägar för smakerna med kantarell smältost och Gårdschips dippmix där jag valt att tillsätta den i majonäs med lite cremé fraiche istället för gräddfil som man har om man ska ha den som vanlig dippa och sedan Kavli`kantarellost i köttfärsen vilket fungerar toppenfint.
Och vidare så är valet av de andra tillbehören valda för att passa till ovanstående. Paprika, jalapeños, gul lök och lite lite senap a la New York deli style från Heinz.
Brödets val är Brioche hamburgerbröd för godast kombination
Du väljer själv om du vill grilla eller steka dina burgare och hur länge
Bröden kan också få sig en liten rostning antingen i ugn eller på grillen
Valet av siders är chips här
Ingredienser 4 Burgare
600 gram oxfärs
100 gram Kavli kantarellost
4 matskedar kallt vatten
1 tesked grovmald svartpeppar
1/2 tesked salt
1 1/2 deciliter majonäs
1/2 deciliter cremé fraiche
1 påse Gårdschips lingondippmix
1 röd eller grön paprika, skivad
1 tunt skivad gul lök
4 teskedar neutral senap, gärna Heinz New York deli style
Inlagda jalapenos, valfri mängd
4 Brioche hamburgerbröd
Chips, här valde jag Esterellas Smörchips som var rysligt goda och passade perfekt till denna burgaren
Gör så här
Blanda majonäs, cremé fraiche med lingondippan och ställ i kylen
Blanda oxfärsen med kantarellost, vatten, svartpeppar och salt och forma till 4 burgare
Rosta på bröden och bre 1 tesked senap per hamburgerbröd fördelat på både lock och botten (jag tycker att det ska vara bara lite, så man kan känna smaken av resten med:))
Grilla eller stek burgarna. Steker du dem så använd gärna smör i pannan
Montera burgaren som du önskar
Ät och njut!:)