GrönkålsPesto med Rostad Mandel

Ibland, nä ofta, nä jämt, så går jag och funderar på vad passar till vad smakmässigt, vilka smaker gifter ihop sig och många av dessa gånger så kommer jag på det i handlingen av utförandet. Som den här Pestoröran, där jag ville ha något som passade till lammkotletterna som skulle grillas och även till risoni med grillad paprika som var förutbestämt att skulle vara till.

Smaker som smakar mycket grönt men i ett möte med tomat, mjuk mandel, lite hetta och syra

IMG_3850

Röran passar fint till ljust kött, lamm, pasta, ris mm mm

Ingredienser räcker gott och väl till 6 personer

75 gram repad från stjälken grönkål

2 -3 matskedar färsk citronjucie

1 tesked repad färsk mejram

1 tesked myntablad

1.5 deciliter rostat mandelmjöl (du kan rosta själv i micron, men rör ofta tills mandelmjölet är lätt rostat i färgen)

2 vitlöksklyftor

2 teskedar Santa maria koreansk BBQ Bulgogi

1/4 deciliter kallpressad rapsolja

1/4 deciliter olivolja

100 gram cocktailtomater

1 liten stark eller den styrkan du tycker om grön chilifrukt

1/2 liten grön paprika

Några matskedar olja till grönkålsbakningen

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader

Lägg grönkålen i en ugnsform med lite olja och 1 matsked citron jucie och tillaga i ugnen i cirka 10 minuter

Rosta mandelmjölet

Skala vitlöksklyftorna

Skölj och dela den halva paprikan i mindre bitar

Skiva eller hacka chilifrukten

Hacka tomaterna

Tillsätt nu alla ingredienser i ingredienslistan i en skål och mixa med stavmixer

Färdigt, smaka, servera 🙂