Ibland, nä ofta, nä jämt, så går jag och funderar på vad passar till vad smakmässigt, vilka smaker gifter ihop sig och många av dessa gånger så kommer jag på det i handlingen av utförandet. Som den här Pestoröran, där jag ville ha något som passade till lammkotletterna som skulle grillas och även till risoni med grillad paprika som var förutbestämt att skulle vara till.
Smaker som smakar mycket grönt men i ett möte med tomat, mjuk mandel, lite hetta och syra
Röran passar fint till ljust kött, lamm, pasta, ris mm mm
Ingredienser räcker gott och väl till 6 personer
75 gram repad från stjälken grönkål
2 -3 matskedar färsk citronjucie
1 tesked repad färsk mejram
1 tesked myntablad
1.5 deciliter rostat mandelmjöl (du kan rosta själv i micron, men rör ofta tills mandelmjölet är lätt rostat i färgen)
2 vitlöksklyftor
2 teskedar Santa maria koreansk BBQ Bulgogi
1/4 deciliter kallpressad rapsolja
1/4 deciliter olivolja
100 gram cocktailtomater
1 liten stark eller den styrkan du tycker om grön chilifrukt
1/2 liten grön paprika
Några matskedar olja till grönkålsbakningen
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader
Lägg grönkålen i en ugnsform med lite olja och 1 matsked citron jucie och tillaga i ugnen i cirka 10 minuter
Rosta mandelmjölet
Skala vitlöksklyftorna
Skölj och dela den halva paprikan i mindre bitar
Skiva eller hacka chilifrukten
Hacka tomaterna
Tillsätt nu alla ingredienser i ingredienslistan i en skål och mixa med stavmixer
Färdigt, smaka, servera 🙂