Dragon Ris

Ris, ja det kokar man oftast i bara vatten, eller?…… Mnjäe ibland om du frågar mig, men vet att det hör till vanligheten att man gör. Jag gör ofta ris som smakar lite mer än bara ris, gillar att fräsa det i lite smör eller någon god olja, med lök, vitlök,  buljong, grönsaker eller kryddor. Här tänkte jag presentera ett ris med dragon, lök och smör, ja så enkelt men så gott!:)

Denna varianten är godast med basmatiris eller vanligt parboiled ris, tycker jag

Passar till det mesta, men här hade jag härligt goda isterband och en ajvar salsa gjord med mild ajvar, hackade gröna oliver och citronzest, lätt som en plätt….

Faktiskt en av mina första paradrätter var med ris, jag var 10 år och redan då ville jag sätta min egen prägel på maten. Ris med lite tomatpuré och lite ketchup och hackade köttbullar.:)))

Ingredienser 4 portioner

Ris

Smör

Salt

1 finhackad gul lök

Dragon, det fungerar fint med torkad

Följ rispaketets mängdangivelse angående ris kontra vattenmängd och salt, men börja med att fräsa smör 1/2 matsked/portion med riset, gul lök och 1/2 tesked dragon per portion. Låt fräsa i cirka 2-3 minuter

Häll på vatten  och låt koka enligt paketets anvisning

Smaklig spis!