RicottaChokladCremé

Här kommer något riktigt läcker krämigt och väldigt gott!:)

Basen är ricotta som blandas med kakao, rostade hasselnötter och blåbär (fungerar fint med hallon eller björnbär med)

En härlighet som kan göras lowcarb om man önskar med alternativ sötningsmetod

Jag valde att göra den lowcarb idag med Ica:s steviaströ, då jag tycker att den har bra smak för att vara alternativsocker

Ingredienser 2 port

250 gram ricotta

0,5 deciliter vispgrädde

2,5 matskedar kakao

2,5 matskedar socker eller likvärdigt

40 gram rostade hackade hasselnötter

1,5 deciliter blåbär

Gör så här

Blanda ihop ricotta, socker, vispgrädde och kakao i en skål med en gaffel tills det blir lite fluffigt

Blanda ner det mesta av hasselnötterna (du kan rosta och hacka dem på egenhand)

Blanda ner hälften av blåbären

Skeda ner i serveringsskålen

Toppa med resterande hasselnötter och blåbär