Chokladkaka med Müsli & PecanKrisp

Ibland blir man plötsligt lite så där småsugen på något sött, eller rättare sagt desperat sugen på något sött och gott, så då tager man vad man haver från köksskåpet och har man tur som denna gången så blir det något magiskt gott, krispigt och riktigt mumsigt.:)))

En chokladkaka gjord ungefär som en kladdkaka men med müsli och pecannötter, vad kan gå fel?:)))

Kakan kan göras antingen i små eller stora formar, men givetvis tar det längre tid innan kakan är i din mun om du väljer den stora. Jag gjorde några små som jag snabbt kunde starta festligheterna och en stor för ett senare tillfälle:)))))))

Ingredienser

2 ägg

1 deciliter strösocker

2 teskedar vaniljsocker

2 teskedar bakpulver

1 deciliter vetemjöl special

125 gram smör

1.5 deciliter ljust muscovadosocker

100 gram mörk choklad

2 nypor salt

3 deciliter av risentas jordgubb och mandelmüsli

1 deciliter rostade hackade pecannötter

Gör så här

Rosta müslin några minuter i micron eller i ugnen och låt svalna

Smält smöret och bryt ner chokladen och låt den smälta i smöret under omrörning

Häll ner muscovadosockret och salt i chokladsmörblandningen och rör runt tills det smälter och kanske får du sätta på spisplattan lite för att få upp värmen lite lite

Vispa ägg och strösocker fluffigt och tills sockerkristallerna har gått in i äggen.

Häll ner chokladsmörblandningen i äggsmeten och vispa ihop

Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjölet och vispa snabbt ner i smeten

Blanda ner 2 deciliter av müslin  och pecannötterna i smeten

Smörj en form med enbart lite smör eller om du använder någon typ av nonstick forma/ar, så behöver du inte smörja

Häll smeten i vald form och strössla sedan över resterande müsli, vilket kommer att hamna i botten på kakan, som det ska

Grädda en stor kaka på 175 grader i cirka 35-40 minuter och små cirka 15 minuter

Ät och njut!:)))