Mmmmmmmmmm men åh så gott det blev, riktigt nöjd blev jag med denna kakan och måste dela med mig on the bums!
En härligt len och krämig chokladkaka med butternutpumpa som har fått bli mjuk i ugnen i smör och rörsocker och ljust muscovadosocker
Finaste Valrhonachokladen som lyfter kakan till de högsta höjderna och toppat med lite florsocker och himalayasalt.
Ingredienser
2 ägg
1 urskrapad vaniljstång eller 1/2 -1 tesked vaniljpulver
1 deciliter rörsocker
1/2 deciliter ljustbrunt muscovadosocker
200 gram hackat butternutpumpakött
200 gram fin mörk choklad, jag använde Valrhona
75 gram smör
Drygt 1.5 deciliter vetemjöl special eller liknande
1/2 deciliter kallt vatten
2 teskedar florsocker och himalayaflingsalt till topping
Gör så här
Rosta pumahacket med smör och rörsocker och muscovadosocker i ugnen i cirka 15 minuter på 225 grader eller till pumpan är mjuk och mixa sedan till en slät smet
Smält chokladen i vattenbad i en glas eller metallskål över kokande vatten
Vispa äggen fluffigt och ner med vaniljfröna
Vispa ner pumpasmeten och vattnet i äggsmeten
Vispa ner chokladen
Rör ner mjölet
Häll upp i en lätt oljad springform
Grädda i ugnen i cirka 13 -15 minuter på 200 grader. Tiden är lite beroende på storleken på din springform. Är den stor så att kakan blir låg, så kortare gräddningstid och är den lite mindre så kakan blir hög, ja då är gräddningstiden lite längre
Låt kakan svalna
Toppa med florsocker och lite salt