Chokladkaka med ButterNutPumpa

Mmmmmmmmmm men åh så gott det blev, riktigt nöjd blev jag med denna kakan och måste dela med mig on the bums!

En härligt len och krämig chokladkaka med butternutpumpa som har fått bli mjuk i ugnen i smör och rörsocker och ljust muscovadosocker

Finaste Valrhonachokladen som lyfter kakan till de högsta höjderna och toppat med lite florsocker och himalayasalt.IMG_4797

Ingredienser

2 ägg

1 urskrapad vaniljstång eller 1/2 -1 tesked vaniljpulver

1 deciliter rörsocker

1/2 deciliter ljustbrunt muscovadosocker

200 gram hackat butternutpumpakött

200 gram fin mörk choklad, jag använde Valrhona

75 gram smör

Drygt 1.5 deciliter vetemjöl special eller liknande

1/2 deciliter kallt vatten

2 teskedar florsocker och himalayaflingsalt till topping

Gör så här

Rosta pumahacket med smör och rörsocker och muscovadosocker i ugnen i cirka 15 minuter på 225 grader eller till pumpan är mjuk och mixa sedan till en slät smet

Smält chokladen i vattenbad i en glas eller metallskål över kokande vatten

Vispa äggen fluffigt och ner med vaniljfröna

Vispa ner pumpasmeten och vattnet i äggsmeten

Vispa ner chokladen

Rör ner mjölet

Häll upp i en lätt oljad springform

Grädda i ugnen i cirka 13 -15 minuter på 200 grader. Tiden är lite beroende på storleken på din springform. Är den stor så att kakan blir låg, så kortare gräddningstid och är den lite mindre så kakan blir hög, ja då är gräddningstiden lite längre

Låt kakan svalna

Toppa med florsocker och lite salt